ANTEP FISTIĞI
BESİN DEĞERLERİ (100 gramdaki enerji ve besin değerleri)
Ürünlerimiz: TS-EN-ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistem Belgelerine Sahip Tesislerimizde Üretilmiştir.
ANTEP FISTIĞI Antep Fıstığı sakız ağacıgiller(Anacardiaceae) familyasından yenebilen kabuklu bir meyve ve bunun ağacına verilen addır. Bu ağaç adını en çok yetiştiği kentlerden olan Gaziantep'ten alır. Antep fıstığı ağacından yetişir, yağlı, ince kabukludur. Tatlıcılıkta, ayrıca eczacılıkta öksürük şurubu yapımında kullanılır.
Faydaları - Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser. - Böbrek ve safra kesesi ağrılarını dindirir. - İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. - Cinsi arzuları artırır, bedeni ve zihni kuvvetlendirir. - Kalbi kuvvetlendirir. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır. - Akciğeri iltihaplardan temizler. - Böbrek ve meshane kumlarını düşürür. - Devamlı yenirse azaları kuvvetlendirir.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||